Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σε νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες


Αντικείμενο εκμετάλλευσης το ακαδημαϊκό άσυλο;
   Σε νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της νομικής σχολής. Οπως αναφέρεται μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.
    «Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
    Στο μεταξύ, τα τελευταία χρόνια έρχεται και παρέρχεται με αμείωτη ένταση το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου. Σήμερα, όμως, η αφορμή για την οποία έχει τεθεί το ζήτημα είναι διαφορετική. Καθηγητές των πανεπιστημίων, εξάλλου, σημειώνουν ότι «δύο θέματα "ταμπού", αυτό του ασύλου και εκείνο των μεταναστών έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα».
    Οι εξελίξεις, πάντως, δείχνουν ότι σ΄αυτή τη περίπτωση -ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη- το ακαδημαϊκό άσυλο έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και σκοπιμοτήτων.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου